Loading...
КНИГИ 2020-08-03T17:33:32+00:00

Не знаем точно кога е написана първата книга. Но знаем, че и до днес, в условията на тотална цифровицазия, книги продължават да се пишат, издават, продават и четат.

Хубаво е да се четат книги. Но затова не можем да ви помогнем. В екипа ни трудно ще намерите и някой, който да е написал книга.

Може да се обърнете към нас, само ако решите да издадете своята книга. Е, тогава вече има какво да направим за вас. Можем да подготвим всичко вместо вас (без написването, нали се разбрахме за това :)). Издаването на една книга въобще не е лесен процес, затова – доверете се на професионалисти.

Дългогодишният ни опит в областта на книгоиздаването (и завършването на един едноименен колеж в София), ни помагат да ви предложим най-доброто, от което вие и вашата книга се нуждаят.

Защото пътят дори от най-прекрасния ръкопис до приятно изглеждаща и прясно отпечатана книга е дълъг. Трябва да се създаде хубава корица, да се набере и редактира текста, да се подготви за печат, да се кандидатства за ISBN номер, да се направи правилно ценообразуване…

А след това идва и рекламата – как новата ви книга да се рекламира, как повече хора да чуят за нея, как да поискат да си я купят… За всичко това ние имаме отговорите. И ще ги споделим с радост с вас.

 КОРИЦА

ЗАЩОТО КОРИЦАТА ПРОДАВА КНИГАТА

Корицата продава книгата. Корицата грабва вниманието и заинтригува. Понякога, дори една хубава книга, с неподходяща корица може да остане незабелязана от своите потенциални купувачи.

Т.е. – може да напишете супер книга, която, по принцип да е потенциален бестселър. Но ако изберете за нея лош дизайн на корицата… може никой да не й обърне внимание. Ние правим хубави корици, убедете се сами!

 СТРАНИРАНЕ

КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА КНИГАТА ВИ ОТВЪТРЕ?

За да бъде отпечатана една книга, тя трябва да бъде странирана. Никоя печатница не приема текст, набран в Microsoft Word. Изисква се работа със специализиран софтуер и (донякъде) задълбочено познаване на материята. Не искаме да се хвалим излишно, но след странирани около 80 книги, смеем да твърдим, че познаваме материята 🙂
Затова – нека подготвим книгата ви за печат. Да изберем заедно как ще изглежда тя отвътре. Да има добре изглеждащо съдържание, да решим къде ще стои номерът на страницата… С две думи – да направим приятна за четене книга.

Предпечатът дава безброй възможности за дизайн на вътрешната част на книгата. Тя може да бъде в минималистичен стил – с изчистени страници. Или да е в ретро стил – изразен с помощта на подходящи орнаменти и шрифтове.
Като стана дума за шрифтове – предпечатът включва – подбор на комплекс от шрифтове, който да кореспондира с цялостната концепция на книгата. Не върви да пишете научно-фантастичен роман, и да ползвате шрифтове, характерни за Дивия запад, нали? (Освен ако не пишете продължението на “Каубои и извънземни”) 🙂

 РЕДАКТИРАНЕ

ИЗБЕГНЕТЕ ДОСАДНИТЕ И НЕПРИЯТНИ ГРЕШКИ.

Никой не се е родил научен!“ Когато става дума за правописните и граматически грешки в текст, ОПРЕДЕЛЕНО никой не се е родил научен 🙂. И макар че всички учим едни и същи предмети в училище, някои научават нещо, други – не толкова 🙂.
Кога се пише с пълен член? Кога има запетая? Сигурно и на вас ви се е случвало понякога да се замисляте… и да бъркате.

“Всички сме хора – всички грешим!” Това не се отнася до редакторите 🙂. Това са хората, които намират иглата в купата сено – поглеждат цялата страница и окото им се спира точно на грешката в текста.
Добре е, когато вече сте написали книгата си, да я дадете за редактиране. Нека някой, който се занимава професионално с това, да прегледа всичко. Това със сигурност ще ви спести доста време и нерви.

 ЦИФРОВИЗИРАНЕ

КОГАТО ИСКАТЕ ДА ПРЕХВЪРЛИТЕ НАБРАНИЯ СИ ТЕКСТ В КОМПЮТЪРА…

При цифровизирането процесът започва от страници с вече набран текст – копирани, сканирани, принтирани, или просто извадени от шкафа вкъщи. Но текстът от тези страници ви трябва в цифров формат – може би искате да преиздадете книгата си, но сте загубили файла.

Или си пишете дипломната работа и ви трябват точно онези 10 страници от “онази” книга. И нямате време да набирате целия текст буква по буква.
Тук е моментът да ни се обадите – с подходящ софтуер можем сравнително бързо да свършим тази работа вместо вас.

Готови ли сте да поговорим?

ИМАТЕ ЛИ ВЕЧЕ СВОЯТА ГОЛЯМА ИДЕЯ, КОЯТО НИЕ ДА ОСЪЩЕСТВИМ?

Свържете се с нас